7 Mart 2013 Perşembe

YOĞURTLU ET ( EGE YÖRESİ)


  Malzemeler:
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 2 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan(isteğe bağlı)
* 500 gr kuşbaşı kuzu eti
* 1 adet yumurta
* 2 su bardağı yoğurt
* Tuz, karabiber, pul biber
  Yapılışı: Zeytinyağını  genişce bir tavaya koyun içine kuru soğanı koyun iyice kavurun, etleri ilave edin kavurun az su ile iyice pişmesini sağlayın, diğer tarafta yumurta,yoğurt ve baharatları iyice çırpın, pişen etleri  orta boy fırın kabına dökün, üzerine yoğurtlu harcı dökün, 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Ege bölgesinin (Ayvalık) yöresel yemeklerindendir.
* Malzeme 4 kişiliktir.
* Yağ ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Ben ilave soğan koyarak daha lezzetli bir hale getirdim.
* Sıcak pide ile yemek tavsiye olunur.
* Çok lezzetli bir yemek tavsiye edilir.


YÜREK YANMADIKÇA, GÖZ YAŞARMAZ.

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Eline sağlık nefis olmuş :)

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel olmuşşş...Sevgilerimle,

Nurşen Aksoy dedi ki...

Çok orijinal bir salata olmuş..ellerinize sağlık..

NzlGl dedi ki...

Çok güzel elinize sağlık,sevgiler

Gülsüm dedi ki...

Merhaba, tarif cok farkli ama cok lezzetliu gibi duruyor. Bir denemem gerek bunu mutlaka... Eline saglik...

drwilldone dedi ki...

merhaba,
yoğurtlu karışımın üzerindeki yeşillikler ne acaba. ben de şimdi deniycem çok lezzetli gözüküyor.

ANNEMİNELİ dedi ki...

Maydanoz koymuştum...

Adsız dedi ki...

valla kahvaltıda bile yoğurt yiyoruz doğru :D ve her yemeğimizin ya içinde ya yanında vardır bi kase ! :D