17 Temmuz 2013 Çarşamba

ZEYTİNLİ PASTANE AÇMASI

Malzemeler:
* 3 su bardağı ılık süt
* 1 yemek kaşığı kuru maya veya bir paket yaş maya
* 2 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 su bardağı sıvı yağ
* Aldığı kadar elenmiş beyaz un

İçi İçin:
* 1 kase çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
* Kekik,pul biber
* Hepsini karıştırın
Yapılışı: Açmayı yapmak için geniş bir kaba unu koyun , başka bir kap içinde ılık sütü koyun içine mayayı şekeri koyun biraz bekleyin, unun ortasını havuz gibi açın bütün malzemeleri içine boşaltın parmaklarınızın ucu ile karıştırın ve  yumuşak bir hal alınca hamuru mayalanması için bırakın.  mayalanan hamurdan küçük parçaları elinizi sıvı yağa  batırın, elinizle biraz açın içine zeytinli malzemeden bir tatlı kaşığı kadar koyun,  açma şekli verin yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine dizin biraz bekleyin el mayası gelince, 200 derecede ısıtılmış fırında şişip kızara da kadar pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Lezzetli ev açmasını boş veya içine başka bir şey koyarak yapabilirsiniz.
* Zeytinli ekmekler ve poğaçalar için Tık.tık
* Başka hamur işleri için Tık.tık.



AKIL OLMAYINCA NE YAPSIN SAKAL.




3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

En sevdiğim lezzet,evde sadece kendim için bile pişiriyorum.ellerinize sağlık..

Aysel dedi ki...

Didimde yazlığa gittiğimizde küçük bir çocuk sahilde satardı. Annesi yapınca sıcak sıcak getirirdi. Aklıma düştü şimdi. Haftasonu yapıp yemeli sahura sıcak sıcak. Ellerinize sağlık sevgiyle...

Lezzet Taneleri dedi ki...

Harika görünüyorlar....Tam da sahur için.... bende deneyeceğim....blogda yeniyim....bende beklerim....