13 Ekim 2013 Pazar

MANTAR KIZARTMASI


Malzemeler:
* 200 gr kadar kültür mantarı

Sosu İçin:
* 1 çay bardağı mısır nişastası
* 1 çay bardağı beyaz un
* Yarım çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
* 1 çay  bardağı su
* Tuz, karabiber

Üzeri İçin :
* 2 çay bardağı galeta unu veya kuru ekmek içi



Kızartmak İçin:
* Geniş bir kızartma tenceresi
* Bolca sıvı yağ



Yapılışı: Mantarları yıkayın iyice kurulayın, sos malzemelerinin tamamını pürüzsüz olacak şekilde karıştırın veya çırpın boza kıvamında bir sosunuz olsun, mantarları sapları ile birlikte önce sosa batırın daha sonra galeta ununa veya ekmek kırıntısına batırın, tencerede kızdırdığınız yağda pembeleşene kadar kızartın.Kızaran mantarları peçete üzerine çıkartın yağı süzülünce sıcak sıcak et yemeklerinin yanında veya kendi başına servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...


 NOT:
* Mantar kızartması çok lezzetli kızartmadır.
* Et yemeklerinin yanında çok güzel bir garnitürdür.
* Mantarları sapları ile kızartın.
* Mantarları kızartmadan önce iyice kurulayın.
* Sosunu iyice çırpın,pürüzsüz bir hale getirin.
* Sos yumurtasız bir sostur.
* İster galeta ununa ister bayat ekmekleri robottan geçirin ona bulayın.
* Bol yağda kızartın.
* Yağ iyice kızmadan kızartmaya başlamayın.



* İstediğiniz mantarla yapabilirsiniz.
* Tuz ve baharat çeşitleri size kalmıştır.
* Ben karabiber koydum.
* Ben galeta unu ile kızarttım.



AŞURE YEMEĞE GİDENİN KAŞIĞI YANINDA OLMALIDIR.



 

Hiç yorum yok: