16 Mart 2014 Pazar

ETLİ MANTAR DOLMASI



Malzemeler:
* 1 paket sapları çıkarılmış kültür mantarı
* 1 avuç yağlı dana kıyması
* 1/2 çay bardağı yıkanmış dolmalık pirinç
* 1 tane incecik kıyılmış kuru soğan
* Biraz su
* Tuz, baharat

Üzeri İçin:
* 1 küçük kase rende kaşar
* Her bir mantar için 1 çay kaşığının yarısı kadar tereyağ


Yapılışı:
* Yıkanmış sapları ayıklanmış ve kurulanmış mantarları tencereye dizin
* Geniş bir kapta dolma harcını karıştırın
* Kıymayı,soğanı,pirinci tuz ve baharatları  karıştırın
* Karışan harcı mantarların içine bolca doldurun
* Geniş yüzeyli tencereye dizin,
* Mantarların üzerine tereyağlarını koyun
* İçine 1 çay bardağı kadar su koyun
* Biraz tuz serpin
* Kapağını kapatın
* Kısık ateşte pirinçleri pişmesini sağlayın.
* Pişen mantarları fırın tepsisine nazik bir şekilde alın
* Mantarların üzerine kaşar koyun
* 180 derecede sadece üstü ısıtılmış ızgarada kaşarlar eriyene kadar tutun
* Sıcak sıcak servis yapın
* Afiyet Olsun..

NOT:
*Mantarları marketlerden temin edebilirsiniz.
* Büyük boy mantar olursa daha başarılı olursunuz.
* Tuz,baharat miktarları size kalmıştır.


* Salça ve yeşillik koymadım.
* Mantar beyaz olunca salça rengini bozmasın dedim.
* Yeşillik koymamamın nedeni zaten içleri küçük olduğundan.
* Üzerine koyulan kaşar miktarı size kalmıştır.


* İsteyen kaşar olmadan servis yapabilir.
* Dolmanın kıyması yağlı olursa daha lezzetli olur.


AĞAÇ DEVRİLİNCE BALTA VURAN ÇOK OLUR.

3 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım...
Tavuklusunu çok yaptım ama etlisini hiç denemedim :)

nurcan kaya dedi ki...

Ellerinize saglik mantari cok severim hic boylesini denemedim harika gorunuyo sevgiler

Fugen Buke dedi ki...

Harika olmuş ellerinize sağlık